El camí a la independència

Camí a la independència
La mecànica d’aquest joc la coneixeu tots, és el del Joc de la Oca, però més nostrat conegut també com ‘La Oca independentista’. La cantarella és ‘De senyera  a senyera i tiro per que Espanya em va al darrere

Instruccions del joc:

  • Jugadors: entre 2 i 4 jugadors.
  • Objectiu: Recórrer el circuit complet el més ràpidament possible.
  • Reglament: Cada jugador tira el dau i mou la seva fitxa el nombre de caselles que indica aquest.
  • Totes les caselles que tenen el número en vermell tenen alguna funció.
  • Si el jugador cau a una de les caselles amb la senyera és traslladat a la següent senyera i tot seguit torna a tirar el dau. Es diu “De senyera a senyera i tiro perquè Espanya em va al darrere”.
  • Tot i així, la casella de la senyera no és l’única casella especial:

6 – Si el jugador cau a la casella 6, el pont, es desplaça fins al següent pont situat a la casella 12.

19 – Si el jugador cau a la casella 19, la “Posada PePe”, en aquesta fonda els catalans no som benvinguts, ens anomenen “los polacos”: 2 torns sense tirar.

26 i 53 – Si el jugador cau a la casella 26, els castellers, avança fins la casella 53 i a l’inrevés, si un jugador cau a la casella 53 “fa llenya”, i retrocedeix fins la casella 26.

30 – Si el jugador cau a la casella 30, el pou, “Hacienda de España”, ja ha begut oli, els diners dels seus impostos ja no tornaran mai més a Catalunya: 3 torns sense tirar.

42 – Si el jugador cau a la casella 42, “El laberint Tribunal Constitucional”, aquí l’Estatut quan va entrar va tardar 1 any i escaig en sortir i ningú el va reconèixer, per tant, l’ha cagat, retrocedeix fins la casella 33 “el caganer” i s’hi queda 2 torns sense tirar.

52 – Si el jugador cau a la casella 52, presó “la model”, s’hi queda 1 torn sense tirar.

58 – Si el jugador cau a la casella 58, la mort “El dictador”, retrocedeix fins la casella número 1.

Important: únicament es pot arribar a l’última casella amb un número exacte. Un jugador que tregui una quantitat més elevada es veurà obligat a retrocedir el número d’espais equivalent al que ha sobrepassat del final. Exemple: si el jugador es al número 60 i li surt el número 5, ha d’avançar fins al final i retrocedir fins a la casella 61.

Gaudiu-lo!

[product sku=”jocs”]

Gaudeix del teu DNI català

Per només 7,50 €, fes-lo en línia i te l'enviem a domicili.